»
Noutati » Informatii utile » Pregateste-ti corespunzator masina pentru sezonul rece!


Pregateste-ti corespunzator masina pentru sezonul rece!

Toamna si-a intrat categoric in drepturi in aceasta perioada, iar vremea rece s-a instalat treptat in toata tara. Temperaturile scazute din sezonul rece afecteaza chiar si autoturismele, motiv pentru care acestea necesita o atentie sporita in aceasta perioada a anului.

Am pregatit pentru voi o serie de sfaturi utile pentru a te ajuta sa iti pregatesti corespunzator masina pentru sezonul rece:

1.      Bateria masinii
In sezonul rece bateria este de aproximativ 2-3 ori mai solicitata la pornire decat in restul anului, iar puterea ei scade chiar si cu pana la 50%. Este recomandat sa verificati starea bateriei si sa o schimbati daca aceasta nu functioneaza la parametri normali.

2.      Anvelopele
Va sfatuim sa verificati starea de uzura a anvelopelor de iarna cu care este dotat autoturismul vostru, deoarece daca acestea sunt foarte uzate, pot deveni periculoase si pot cauza diverse accidente. In sezonul rece, anvelopele sunt extrem de importante deoarece avem parte de multiple precipitatii si ninsori.

3.      Stergatoarele de parbriz
Verificati starea stergatoarelor de parbriz si inlocuiti-le daca observati ca nu functioneaza corespunzator. De asemenea, folositi un lichid special pentru curatarea parbrizului, care rezistent la temperaturi scazute.

4.      Antigelul
Verificati periodic nivelul lichidului de racire si completati cu antigel de fiecare data cand observati ca este necesar. Mecanicii recomanda sa faceti completarea cu antigel numai atunci cand motorul este rece.

5.      Bujiile
Inspectia tehnica de toamna este esential sa fie realizata si sa cuprinda verificarea bujiilor si inlocuirea lor daca este necesar. Daca bujiile autoturismului vostru nu functioneaza la parametri normali, pot aparea probleme la pornire atunci cand temperaturile sunt scazute.

6.      Filtrul de bord
Va recomandam sa schimbati filtrul de habitaclu, deoarece atunci cand este frig, veti avea nevoie sa porniti instalatia de incalzire, iar filtrele necuratate pot aduce in interiorul masinii praf si microbi.

7.      Sistemul de dezaburire
Acesta trebuie sa functioneze impecabil pentru a nu cauza neplaceri in trafic mai ales atunci cand vizibilitatea este scazuta.

Noi ca si magazin online piese auto va asteptam cu o gama variata de piese auto, la preturi foarte avantajoase si calitate superioara, astfel incat autoturismul vostru sa fie dotat cu cele mai bune produse!

Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!


Nume*
Email (nu va fi facut public)
Comentariu*





© Cpyright Bonmarc 2013 |
Bonmarc-Pregateste masina pentru sezonul rece
Web Design by Softimpera