»
Noutati » Piese auto » Informatii utile despre bujii


Informatii utile despre bujii

Bujiile sunt acele componente ale motorului masinii care se ocupa de aprinderea combustibilului in camerele de aprindere si pot fi impartite in doua categorii distincte: bujii cu scantei (pentru motoare pe benzina) si bujii incandescente (pentru motoarele pe motorina).

Bujiile cu scanteie functioneaza tot timpul cat motorul masinii este pornit, avand rolul de a aprinde amestecul benzina-aer la fiecare ciclu al pistonului, in timp ce bujiile incandescente au rolul de a porni la rece un motor diesel.

Aceste componente ale motorului sunt considerate a fi componente consumabile, asadar la un anumit interval de timp sau anumiti kilometri parcursi se recomanda schimbarea lor cu unele noi. Avantajul principal al acestor piese este faptul ca sunt relativ ieftine si nu necesita o procedura complicata de schimbare, ele putand fi inlocuite la orice service auto sau chiar acasa.

Atunci cand bujiile sunt uzate sau defecte, se pot observa diverse efecte asupra autoturismului precum:
  • Consum ridicat de combustibil
  • Putere redusa a motorului
  • Zgomot diferit al motorului
  • Functionare neregulata a motorului
Din cauza acestor aspecte, recomandam ca la orice fel de simptome de functionare necorespunzatoare a motorului sa se verifice bujiile pentru a se vedea concret starea acestora. De asemenea, trebuie retinut faptul ca starea vizuala a bujiilor poate oferi
informatii pretioase legate de functionarea motorului masinii.

Este important de mentionat faptul ca bujiile trebuie verificate periodic, pentru a identifica in stare incipienta potentialele probleme ale motorului si pentru a nu circula cu bujiile defecte, deoarece acestea afecteaza destul de mult modul de functionate a motorului.

Inlocuirea bujiilor se face atunci cand termenul acestora se apropie de final (in functie de recomandarile producatorului si modelul masinii), sau atunci cand se constata functionari anormale ale motorului. Ca si magazin online piese auto va stam la dispozitie cu o gama variata de bujii pentru autoturismele voastre, la preturi foarte avantajoase si calitate superioara!

Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!


Nume*
Email (nu va fi facut public)
Comentariu*





© Cpyright Bonmarc 2013 |
Bonmarc - Informatii utile despre bujii
Web Design by Softimpera