»
Noutati » Piese auto » Promotia lunii Decembrie – Kit Ambreiaj si Planetare Dacia Logan 1.4


Promotia lunii Decembrie – Kit Ambreiaj si Planetare Dacia Logan 1.4

Sistemul de transmisie este alcatuit din subansamble si organe cu roluri specifice precum ambreiaj, cutie de viteze, transmisie cardanica, transmisie principala, arbori planetari si altele. Acestea preiau, modifica si distribuie momentul motor catre rotile motoare ale masinii. Acest sistem este extrem de complex si cuprinde subansamble cu roluri specifice in desfasurarea procesului.

Fiecare dintre aceste subansamble are un rol specific extrem de important in functionarea sistemului. Ambreiajul cupleaza si decupleaza motorul de la transmisie progresiv, cutia de viteze controleaza forta de tractiune si viteza, transmisia principala preia momentul motor si il transmite catre arborii planetari de unde ajunge la diferential si rotile motoare.

Rolul transmisiei unui automobil este de a adapta forta de tractiune propusa de propulsor in functie de incarcarea automobilului, cerintele conducatorului auto, suprafata caii de rulare si de conditiile de deplasare.

Exista mai multe tipuri de sisteme de transmisie, fiecare avand specificatiile lui. Iata care sunt cele mai utilizate sisteme de transmisii:
  • Transmisiile manuale
  • Transmisiile cu ambreiaj dublu
  • Transmisiile automate clasice
  • Transmisii cu variatie continua
Planetarele masinii sunt un element al sistemului de transmisie si fac legatura directa intre roti si cutia de viteze sau diferential. In cazul masinilor cu tractiune fata, planetarele ies din cutie si intra in fuzeta, iar in cazul masinilor cu tractiune spate, planetarele ies din diferential si ajung la roti. De asemenea, autoturismele cu punti rigide sunt dotate cu planetare interne, protejate de carcasa puntii.

In luna Decembrie, am pregatit pentru voi o oferta speciala pentru Kit de Ambreiaj si Planetare pentru Dacia Logan 1.4. Va invitam sa profitati din plin de aceste oferte la piese auto Dacia Logan si sa le comandati chiar acum pe cele potrivite!

Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!


Nume*
Email (nu va fi facut public)
Comentariu*





© Cpyright Bonmarc 2013 |
Promotia lunii Decembrie – Kit Ambreiaj si Planetare Dacia Logan
Web Design by Softimpera