»
Noutati » Piese auto » Totul despre defectiunile ambreiajului


Totul despre defectiunile ambreiajului

Ambreiajul indeplineste o serie de functii vitale pentru un autoturism, el avand rolul de a transmite miscarea de rotatie a motorului cat mai lin catre transmisie si de a intrerupe transmiterea puterii de la motor la transmisie atunci cand vehiculul este oprit sau atunci cand sunt schimbate treptele de viteza. De asemenea, ambreiajul elimina majoritatea vibratiilor si protejeaza transmisia de socuri.

Datorita faptului ca este o componenta intens solicitata, este predispusa la uzura si defectiuni aparute in timp. Iata care sunt posibilele defectiuni care pot aparea si care sunt cauzele acestora:
  • Ambreiajul aluneca – exista situatii in care ambreiajul cupleaza foarte sus sau se simte cum turatia motorului creste la urcarea unui deal desi viteza scade.  In aceste situatii, trebuie sa ne indreptam atentia spre ambreiaj deoarece exista anumite defectiuni din diferite cauze. Pe langa disc si placa de presiune, aceasta problema este frecvent intalnita si la mecanismul de actionare sau la placile de presiune reconditionate
  • Ambreiajul nu poate fi decuplat complet – uneori atunci cand pedala este apasata, ambreiajul nu debreiaza complet si discul continua sa invarta axul de intrare. Aceasta defectiune face grea sau chiar imposibila schimbarea treptelor de viteza si va face motorul sa „moara”. Daca observati astfel de semne, e important sa stiti ca de multe ori mecanismele sau componentele auxiliare pot fi cauza problemei.
  • Ambreiajul „agata” – se intampla uneori ca ambreiajul sa nu cupleze/decupleze lin, ci sa produsa zgomote neobisnuite si smuncituri. In cazul in care apare asemenea simptom la autoturismul vostru, este necesare sa fie verifice mai intai suportii motorului care pot fi uzati, sau mecanismul de actionare al ambreiajului.
  • Ambreiajul produse sunete neobisnuite – aceste zgomote pot fi semne care apar din cauze greu de depistat si identificat. Posibile motive din cauza carora se produc aceste sunete ar fi: rulmentul de presiune defect, defectarea bucselor de centrare, rulmenti uzati sau altele
Pentru a preveni problemele care pot aparea la ambreiaj, va sfatuim sa nu demarati de pe loc intr-o treapta de viteza superioara, sa apasati pedala complet la schimbarea treptelor de viteza, sa nu tineti apasat ambreiajul atunci cand asteptati la semafor si sa evitati suprasolicitarile ambreiajului la urcarea in pante abrupte sau la mersul pe suprafete alunecoase.

Daca ambreiajul masinii voastre prezinta defectiuni si necesita inlocuire, va stam la dispozitie cu o gama variata de piese auto Dacia de calitate superioara, la preturi foarte avantajoase!

Comentarii

Nu exista comentarii la acest articol. Fiti primul care comenteaza!


Nume*
Email (nu va fi facut public)
Comentariu*





© Cpyright Bonmarc 2013 |
Bonmarc-Totul despre defectiunile ambreiajului
Web Design by Softimpera